pondělí 21. září 2015

I politik může být pragmatik

 V poslední době se většinovým stal názor, že politici jsou nekompetentní lidé, bez vlastního názoru a s populistickými vyjádřeními. Ale ne všichni jsou takoví. Byl jsem na jednání s vrcholnými zástupci Olomouckého kraje a za tyto názory si pánů vážím.

Na adresu organizací "podporujících podnikání a inovace" říkal: "Jsou jich desítky. Všichni "dělají" totéž a všichni nedělají nic."



S tímto tvrzením bohužel bezezbytku souhlasím. Naštěstí takových organizací není tolik, ale výsledky jejich práce nebývají příliš zřetelné.

Na návrhy, že bychom měli nějak více podporovat firmy: "Předháníme se s čím vším chceme firmám pomáhat, ale oni nic nepotřebují a nechtějí. Jsou sami dost inteligentní, proto přežily krizi a fungují."

- není to krásný popis těch roztodivných agentur a spolků?

Na návrhy aktivit "podporující" zájem o technické školství říkal: "Systém školství je na hadry a pokud nezačne fungovat, tak my s tím nic neuděláme."

Nicméně na závěr jednání padlo něco, co teda spíše potvrzuje názor většinový: "Nikdo vám nemůže slíbit tolik co my, protože o tom pak nebudeme rozhodovat."

:-)

Žádné komentáře: