středa 26. března 2014

Užiteční pomocníci - placené i neplacené aplikace a prográmky, které pomáhají s obchodem

S úspěchem používám různé aplikace a prográmky. Možná se vám budou taky hodit.

Pro ověření informací o obchodních společnostech je nejlepším místem Obchodní rejstřík a Sbírka listin na www.justice.cz. Registr všech podnikatelských subjektů v ČR je databáze ARES wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz. Placená databáze firem, která má u části subjektů i ověřené telefony a e-maily, je www.merk.cz. Umožňuje trial přístup na dobu 14 dnů.

Efektivním nástrojem, který identifikuje návštěvníky webu, je www.leady.cz. Opět je k dispozici 14-ti denní trial.

Pro e-mailovou komunikaci se zákazníky a potenciálními zákazníky je dobrou volbou buď www.mailchimp.com (webová aplikace) nebo prográmek SendBlaster www.sendblaster.com.

Pro vzdálenou správu používám www.teamviewer.com, který zvládá i přenos zvuku. Bohužel zvuk nefunguje vždy a všude, proto Team Viewer občas kombinuji s Skype www.skype.com.


Pro synchronizaci dat mezi více počítači používám Dropbox. Dobře funguje i www.onedrive.com, kde lze přímo v prohlížeči otevírat soubory Word, Excel i PowerPoint. Dropbox obsahuje prostor 2GB, OneDrive 7 GB. Pro ukládání větších dat je zde www.mega.co.nz, kde je volná kapacita 50 GB.

Na www stránky využívám jednoduchý redakční systéme www.inpage.cz. Pěkný manuál, na co si dát pozor při spuštění e-shopu je na www.mujprvnieshop.cz (sice je to reklama na eshopové řešení shoptet, ale ničemu to nevadí). Pro komunikaci s návštěvníky v e-shopu slouží platforma www.zopim.com. E-shop se sociálními sítěmi propojíte pomocí www.addthis.com. Pro platby platební kartou lze využít www.gopay.cz.

Obchod, sklady a ekonomiku vedu samozřejmě v HELIOS Red :-)

Čas strávený nad jednotlivými projekty lze velmi efektivně měřit pomocí www.toggl.com.

Klienta správně zaujmete prezentací vytvořenou ve www.prezi.com.
Do prezentace lze upravit obrázky v programu Malování, části obrazovky lze sejmout a do prezentace či e-mailu vložit díky programu Výstřižky. Oba programy jsou součástí Windows7.

A nejen prací živ je člověk! Zdarma nebo za drobný měsíční poplatek si lze pustit na počítači nebo mobilu hudbu na www.spotify.com. Jakou knihu si k dobré hudbě přečíst lze zjistit na www.databazeknih.cz. Ověřit si, zda má smysl se dívat na ten, který film lze na www.csfd.cz.

Pro hledání levných letenek slouží www.skypicker.com. Cestu autem plánuje www.viamichelin.com. A kde na cestě po České republice nejlevněji natankovat zjistím na www.tankujlevneji.cz.